2013. november 3., vasárnap

A múltból táplálkozz ,a jelenben élj és a jövőnek tervezz!

Üdvözöllek ismét!
A mai napon az egyik kedvenc idézetemet fogom boncolgatni vagy is pontosan mit jelent ez a mondat számomra. 

Ezen írásommal búcsúzok is mára tőled, minden jót kívánok és kellemes tapasztalatokat!



A múltból táplálkozz:

Sokszor hajlamosak vagyunk a pusztán csak a rossz dolgokra emlékezni, holott sok jó dolog is történt velünk életünk során amik a feledés homályába vesznek. Amikor bekövetkezik életünkbe egy nehéz időszak akkor még az egónk tovább halmozza ezeket a negatív emlékeket. Hányszor volt olyan életedben , hogy  volt egy helyzet amiből rosszul jöttél ki és az elméd egyből hozzátársított több hasonlatos emléket? Azt tanácsolom neked, ha legközelebb felmerül ilyen probléma és azon kapod magad hogy az egód még mélyebbre ássa a gödrödet először vedd észre , hogy hogyan cselekszik , mit csinál merre terelődnek a gondolataid, majd kikerülve az áramlatot szabj neki újj útvonalat az az emlékezz a jó dolgokra ami ehhez a helyzethez hasonlatos. Kis gyakorlással  és türelemmel egy jó szokás válik belőle és így nem fogsz elmenni a végletekig és nem leszel kimerülve a nap végére és kevésbé fog ostorozni a bűntudat, sőt hamar úton el is fog múlni . Még egy tipp nagyon fontos az, hogy légy HÁLÁS azért amid van ami az életedben történt, mert egyrészről ez feltölti az energiádat , másrészről pedig a vonzásnak köszönhetően egyre több és több áldás fog belépni az életedbe megfelelően a hálád mértékével így hát azt mondom neked minden nap szánj 10 percet arra , hogy számba veszed az áldásaidat amik nap mint nap érnek téged kezdhetünk kicsi dolgokkal is amik nem olyan nagyok egy példa ami igen nagy áldás csak mivel teljesen magától értendő nem nagyon vesszük észre pedig nagyon nagy szerencséd van mégpedig az , hogy éppen egy szobában ülsz olvasod ezt az írást valószínűleg meleg van és fedél a fejed fölött! Nagyon szerencsés ember vagy!
Valóban a múltnak életünkben nem emócionális feladatai vannak, hanem segít abban hogy a mindennapi életünket segítse , az emlékezet segítségével. Úgy gondolom ha így tekintünk rá akkor már világos, hogy nagyrészt a múltnak a múlt szellemének mi adunk energiát az által, hogy  figyelmünket felé fordítjuk.  A j ó emlékek viszont téged töltenek és nem te őt , felesleges egy olyan dolog felé energiát küldeni ami valójában már nem is létezik , viszont sokszor előnyös , ha előjönnek ezek a gondolatok mivel tudunk tanulni belőle , de ehhez fontos a jelenlét. Most pedig térjünk rá az idézet második idejére az az a jelenre.


Jelenben élj!

Kulcs fontosságú mondat!! Legyen ez a jelmondatod arra az esetre , ha netán azon kapod magad , hogy a múlt felé kacsintgatsz és az szó szerint szívja az értékes energiáidat. Nem győzöm hangsúlyozni, azt, hogy a jelen az egyetlen hely ahol ténylegesen összefut minden itt él a szellemed a tested a lelked és minden gyakorlatilag most történik. Ebben a térben az az a jelenben tudsz cselekedni itt tudod megalapozni a jövődet egy nagyon  jó alapot képezni , amire jól lehet építeni  és stabilan. Visszatérve egy kicsit a múlthoz : Sajnálatosan múlt képes arra hogy beférkőzzön a jelenedbe úgy hogy te ezt nem is tudod egy aprócska kis trükkel  olyan illúziót kelt benned mintha te gondolnál valamit holott az csak egy múltbéli séma általi megélése annak ami most van , megtorzítja a valódi jelened. Azt hiszem erre szokták mondani  hogy a múlt szemüvegén keresztül szemléli a dolgokat. Azt mondom neked, amint észre veszed ezt a szemüveget azonnal vedd le és  gyönyörködj és tudd azt , hogy a szemüveg nélkül sokszor sokkal jobban és élesebben fogsz látni. Tisztulj meg a múlt kártékony  emlékeitől! Bocsáss meg magadnak és másoknak mínusz egy teher és talán a legfontosabb tisztító eljárás ez amit valaha tanultam egyszerűen nemcsak másnak hanem magadnak is bocsáss meg mert végül is ember vagy hibákat ejtesz , de ki nem az életen?Sokszor látom azt életemben  azt , hogy szoronganak az emberek, olyan ez mintha  lenne bennük valami ami ki szeretne nyilvánulni , egy pangó energia például egyik nagyon jó barátommal éppen iskola felé mentünk, útközben egy helyen mindig van egy hajléktalan férfi és a kutyája az úr rajzokat árul ezzel fenntartva magát és a kutyáját. Miután elmentünk mellettük azt mondta nekem a barátom, hogy úgy megsimogatná a kutyát, erre én azt mondtam neki, hogy csináld!! Ne legyen benned kétely amit szeretnél azt tedd meg  ne hagyd hogy ezek a hétköznapi csodákat kikerüld, igen is tedd meg mert  fejleszt és hidd el sokat jelenthet az elkövetkezendőkben  és ezek is tisztítanak! Azt mondom neked, hogy ha valamit szeretnél és késztetést érzel iránta tedd meg  keringesd az energiát , ne határold be, ha azt érzed, hogy megölelnéd anyukádat, vagy egy szerettedet csak úgy semmi ok nélkül tedd meg. NE feledd , bár köz hely , de mélyen nagyon nagy igazságot hordoz a mondat! Egyszer élsz!! Használd ki a napod. ÉLJ!! 

Igen ám , de akkor felmerül a kérdés mire jó a jövő , ha a jelenben élek?

A jövőnek tervezz!

Fontos pillére az idézetnek eme pont is, mivel a jövő gyakorlatilag egy most pillanat ami az elkövetkezendőkben lesz. Szorongást nem csak a múlt okoz hanem a jövő is és ő a legnagyobb illúzionista, vagy is nem ő hanem a mi elménk ad neki ilyen polaritást csak gondoljunk bele van egy helyzet  a jelenben ami nem éppen rózsás,  igen ez így is van , de az Egó kivetíti ezt a jövőbe és ott elviszi a végletekig, talán ismerős lesz a mondat : Mi van ha?
Kezdődnek a találgatások és egyre jobban beleragadsz a jövőbe és elvesztegetve ezzel a jelen csodálatos ízét és élményeit! Ezt is ugyan úgy tudod koordinálni mint a múltat az az először vedd észre és fogd meg zárd el mint egy csapot és az elmédet  , majd a tervezés része a dolognak nem más mint az , hogy energiát adsz valaminek a jelenben ami meghatározza a jövődet , olyan ez mint ha magadnak csinálnál lépcsőt menny felé lépésről lépésre úgy hogy csinálsz egy lépcsőt és azt majd jövőben léped meg  egyszerűbben , minden ami a jövőd nem más mint a jelen gondolkodásmódod lecsapódásai. Változtasd meg a gondolataid, lehet hogy azt mondod ez nehéz és igazad is van, , de gondolj bele ezzel a hozzáállással semmi se valósulna meg. Minden kezdet nehéz , de ha elszántan nekirugaszkodsz bizton merem állítani ,hogy repülni fogsz ! Kérlek most ahogy ezt elolvasod vegyél elő egy lapot és írj össze rá dolgokat amit az elkövetkezendő héten szeretnél megtenni! Fontos, hogy  a miután leírtad olyan helyen legyen ahol jól látod két dolog miatt fontos mivel ad egy ezzel energiát fordítasz felé ad kettő emlékeztet is hagyj ki a listán mellette egy kis részt ezek lesznek a pipa helyei. Minden megtett dolog után tegyél egy piát ez inspirál majd hogy minél több pipád legyen. Annyi dolgot írsz össze amennyit szeretnél , de azt tanácsolom neked, kezd mondjuk héttel  minden napra egy dolog. Jómagam úgy csinálom, hogy jó cselekedeteket is rakok közéjük az az pl: elmosogatok mire haza jön anyám a munkából , de ez akármi is lehet ez a te fantáziádra bízom, a lényeg az hogy készítsd el ezt a listát minden vasárnap este előre egy hétre. HA jobban belelendültél írhatsz is róla, hogy mit éreztél milyen érzés volt ez segít a lelked fejlődésének még jobban .


Sok sikert kívánok neked a technikák alkalmazásához és kívánom, hogy éld meg azt az életet amire csak álmaidban gondoltál, mert meg tudod élni képes vagy rá!

Ralph

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése