2013. október 14., hétfő

Túl az ezren /10 dolog amire érdemes odafigyelni /

Üdvözöllek ismét!

Nemrégiben túl lépte a Barangoló lelkek az ezredik látogatást is. Engedd meg , hogy megköszönjem neked, hogy látogatod/látogattad a blogomat és együtt tudtunk Beszélgetni különböző lelki témákról, hogy veled együtt tudok tanulni. A blog folytatóik tovább és a már megígért témámat nemsokára olvashatod, de előbb:
A jelenlegi téma az az 10 dolog amire érdemes odafigyelni arról fog szólni ami szerint élek, amire figyelek és ahogyan látom a életet .10 olyan témát és rövid kifejtést tartalmaz ez a írás  amit talán olvashattál már a blogon, de most összegzem és rendszerezem. 10 től fogunk indulni, de ez nem azt jelenti, hogy kevésbé fontos mint a többi, csak azt, hogy számomra hogyan teljesedett ki ez az egész felfogás amit az írásaim tartalmaznak.
Ezzel a témával búcsúzom mára tőled és remélem legközelebb is találkozunk , minden jót kívánok neked és kellemes tapasztalatokat! :)
RALPH

Életem egyik legnagyobb felfedezése az volt, amikor észre vettem, azt, hogy érezhető az ember által kibocsátott energia, és ebből lehet olvasni is, meglátni azt , hogy ki is az az ember a számos álarc mögött amire felhúzni kénytelen a beillszkedés és az alkalmazkodás nevében.

10,
Érezd az embereket és figyelj rájuk!

Egyik nap amikor rossz hangulatban  hazafelé tartottam , szóba elegyedtem egy idős nénivel  akivel váltottam pár szót és észre vettem egy dolgot. hogy a problémáim kiürültek és ott voltam azzal a nénivel éreztem őt és nem kellett gondolkoznom mit mondjak  őt láttam magát azt azt  álarc nélküli nénit akit kevesen láthatnak. Ha látni akarod és érezni az embereket, nincs más dolgod mint teljesen jelen lenni a beszélgető partnereddel és kizárni minden negatív gondolatodat mivel ezt megérzi beszélgetőpartnered és nem fog annyira megnyílni mint ahogyan szeretnéd nem lesz olyan mély a beszélgetés, épen csak hogy a felszínt kaparod meg ezáltal. Illetve a másik legfontosabb pont az, hogy szeretettel állj mindenkihez , mert a jó kezdés jó véget is jelent , ez mindenre igaz még erre a témára is. Sokkal több pozitív élménnyel kerülsz ki a beszélgetéssel, mint ha  előitéletekel kezdesz bele egy beszélgetésbe. De mint mindent ezt is

9: Gyakorolni Gyakorolni és Gyakorolni!

Minden egyes dolog amit szeretnél elérni az életedben abba energiát kell fektetned, és amennyi energiát fektetsz bele valamibe annak arányában kapsz vissza. Például Ha te író akarsz lenni, akkor minden nap kell írnod vagy tervezned jegyzetelned az új ötleteidet, mert csak így fejlődhetsz így fogsz megerősödni. HA ennél a példánál maradok , minden egyes teli írt papírlap lépcső a célod felé, de mi is a célom?

8, Minél pontosabb a célod annál pontosabb az eredményed is!
Pontosan! Ird le papírra a céljaidat mindegyiket  szedd szét minél kisebb darabokra  és határozd meg  pontosan, hogy miért lenne jó   neked az a dolog mit kapnál tőle milyen emberré válnál , ha beteljesülne a célod?  Mindig legyen nálad a céljaid és lefekvés előtt és reggel felkeléskor közvetlen  olvasd el legalább kétszer  a listádat és érezd magad úgy, mintha már el is érted volna. Javaslom úgy fogalmazd meg céljaidat, mintha már megkaptad volna őket  pl :  tökéletesen egészséges vagyok" vagy " Napról napra gazdagodom".  Mindig olvasom a céljaimat, és átérzem , de semmi változás mert:

7 Adj teret , hogy kibontakozhasson 
Nem szabad  semmit se görcsösen akarni, mert így csak az akarást valósítod meg, olyan mintha elindítanál egy filmet és minden egyes akarommal elejére pörgetnéd ezt a filmet.  Engedd el egy kicsit, de ne teljesen tegyél is érte csak próbáld meg az aranyközepet járni  hisz körülötted éppen kibontakozik az élet

6, Lásd magad körül az apró csodákat. 
Ahogyan jöttem hazafelé az iskolából elvoltam mélyedve magamban , csak arra eszméltem fel, hogy valójában mi is történt? Valahogy hazaértem, de hogyan? Ez a kérdés arra világít rá, hogy nem figyeltem oda a környezetemre, holott ősz van csodálatos színek, szerencsémre erdő vesz körül így az erdő friss illata is elment mellettem  és minden olyan dolog ami a lelkemet táplálja. Legközelebb azt fogom csinálni és kérlek próbáld ki , hogy amire haza jövök elmondok legalább 6-7 olyan dolgot amivel találkoztam a haza tartó  utam folyamán. gyűjtsük együtt a kicsiny csodákat.

5 élvezd az életed!

Az egyik legfontosabb pont. HAjlamosak vagyunk túl komolyan venni , az életünket és teljesen belemászni a problémákba és járatni az elménket és ez idő alatt el megy mellettünk az élet , hogy egy közhellyel éljek: Csak egyszer élünk.ÉS ez így igaz, ráadásul, ha pozitívan gondolkodsz és élevezed az életed akkor a tudati skálád is szélesedik így  jobban meglátod a lehetőségeket is amit az élet , az univerzum sokszor tálcán knálna neked, csak te elmész mellette mert:

4,Mindig a régi látásmód szerint ítélünk
Gondolom hallottad már azt a mondást miszerint:  Új szemüveggel kellene látnom a világot!
Felhalmozódik bennünk meg annyi emlék hiedelem és érzés amihez bizonyos helyzetben viszonyítunk , ha az hasonló mint amit a múltban megéltünk. De az a pillanat nem ugyan az mint amit most megélsz sőt , ha be lennél zárva egy üres szobába egyedül ott se lenne két egyforma nap, csak azért látnád egyformának mert a múlt szemüvegén keresztül tapasztalsz.
HA a múlt szemüvegén tapasztalsz akkor azzal megvonod magadtól az új behatásokat amik formálni és fejleszteni tudna, olyan mintha  kapnál egy csomagot ami piros és ezt te kidobnád azért mert a piros ruhát viselt a barátnőd/barátod amikor elhagyott, holott a csomagban egy egymillió forint lett volna. Arra biztatlak , hogy  láss mindig friss szemmel és ne ítélj elsőre, inkább tapasztalj meg mint , hogy eldobj egyből  fogadj be mindent hisz:

3 Itt minden érted van azért hogy fejlődj.

Az univerzum szeretete abban nyilvánul meg a legjobban, hogy  mindig terel téged segít, egyik eszköze  amit pozitívabbnak vélünk az nem más mint az intuíció:
Az intuíció egyfajta megérzés valamivel kapcsolatban pozitív irányban, a színtiszta intuíció az ami  nem megy át a tudat szűrűjén   és nem tud az egó rátelepedni, hanem csak  egyenes úron megkérdőjelezhetetlenül érkezik és tudod, azt hogy az a helyes út. Illetve van egy másik dolog amit mi úgy nevezünk hogy rossz dolgok tragédiák:
El kell mondanom, hogy valójában nem létezik olyan , hogy rossz ez csak egy tapasztalat mondatja velünk ami elsőre megítéli a helyzetet, holott a rossz dolgokkal figyelmeztet minket az univerzum arra, hogy " hahó itt az ideje a gondolkozásodon változtatni! Először csak kisebb kellemetlenségek útján próbálja tudtodra adni, hogy  ideje lenne változtatni, és ezt addig folytatja egyre nagyobb erejű helyzetekkel amire észre nem veszed, hogy tényleg itt az ideje változni! de én azt mondom

2. Adj hálát mindenért ami az életedben van !
A hála a legfontosabb energia ami létezik a világon, mivel elégedettséget áraszt békét és harmóniát gerjeszt még a nyugtalan elmébe is. Már a napodat is kezd úgy , hogy amikor nyújtózkodsz  adj hálát a mi napért, hogy felébredtél élhetsz és tapasztalhatsz , vedd számba mivel rendelkezel és tudd azt, hogy nagyon nagyon sokan cserélnének veled a világ számos részén. Van mit enned? Van fedél a fejed fölött? Van mit innod?
Gondolkozz el azon, hogy voltaképpen miért is vagyok én ennyire elégedetlen az életemmel, lehetne sokkal rosszabb is! Nem azt akarom, hogy viszonylag magad mindig valakihez, csak légy tudatába annak, hogy  már most is valamilyen szinten bőségben élsz :)

1, Bármivé válhatsz, bármit elérhetsz és igen tehetséges vagy!
 Az univerzum , mindig leköveti azt az energiát amit kisugárzol és válaszol rá  annak megfelelően milyen  gondolatokat  terjesztettél ki magadból.Válogatás nélkül  minden gondolatra érzelemre válaszol  az univerzum nincs azzal tisztában, hogy valami rossz neked vagy jó ő csak mint egy jó apa meg adja azt amit kívánsz, mert az hogy te nem akarsz valamit gyakorlatilag gerjeszted és energiát adsz bele gyakorlatilag kívánod is és lám megkapod. A legjobb és a legrosszabb az , ha a gondolat érzelemmel vegyül  így sokkal hatásosabban teljesedik be olyan mintha felerősítenéd a frekvenciáját.
És igen is tehetséges vagy valamiben, hiszem pontosabban tudom, hogy minden embernek szerepe van ezen a világon, neked is! A legnagyobb dolog életemben az, hogy tudom miért vagyok itt és mi a dolgom, ha te is megtalálod ezt , onnan fogod tudni, hogy fele annyira se leszel fusztrált ideges, nem tudnak  úgy kihozni a sodrodból mint régen , minden valahogy letisztul, azt nem mondom , hogy nem lesznek problémáid , de sokkal jobban tudod kezelni, ki tudja lehet, hogy éppen te egy nobel dijas fizikus , egy fantasztikus anya, vagy apa akarsz lenni vagy már az is vagy egy a lényeg
Higyj önmagadba tudd, hogy ki vagy és nem lesz előtted akadály. És a végére hagytam a leges legfontosabbat amolyan 0. pontnak

0, Mindenért felelős vagy ami megjelenik az életedben. 
Minden belőled indul ki a körülmények amik körülötted vannak a te belső világodat tükrözi, ha kaotikusnak látod a világot, akkor belül is nagy kavarodás van benned, ha helyre rakod a gondolataidat akkor rend lesz benned is. Minden veled kezdődik!! Pásztázd körül, hogy mik azok a  lelki állapotok amik azt a bizonyos körülményt idézed az életedbe. Ha meg van tegyél érte, hogy megváltozzon a helyes irányba, és ne feledd az ezer kilométeres út is egy lépéssel kezdődik :)

ÉS végezetül egy történetet szeretnék megosztani veled amit nem rég hallottam és nagyon nagy hatással van rám azóta is a történet így szol :

Egy kisfiú karácsonyra a nagynénjétől kap egy Monopoly társasjátékot amit ki is próbálnak azon az estén, a kis fú csúfos vereséget szenvedett a nagynénjétől, a játék végén megfogadta, hogy jövő karácsonykor meg fogja verni a nagynénjét Monopolyban ,éppen ezért nem telt úgy nap, hogy ne játszott volna valakivel Monopolyt és megtanulta, hogy bizony itt az nyer aki mindent felhalmoz és hogy minél több értéked van annál nagyobb vagy a játékban. Egy évvel később karácsonykor a kisfiú kihívja  a nagynénjét ismét. Elkezdődik a játék és a kisfiú mindent halmoz  s házakat, majd szállodákat épít már minden telek az ővé és amikor az utolsó dollárját is kiveszi a kezéből. Annyit mond a nagynénje a kisfiúnak.
És most minden visszakerül a dobozba....



1 megjegyzés:

  1. Baccarat - Worry Me About Your Baccarat! - The
    Baccarat is a game of skill and skill but you can also learn to play in a fun and profitable game. 실시간 바카라 사이트 위너바카라 The object of the game is to play in a way that can

    VálaszTörlés